Monday, July 29, 2013

Buku Kerja untuk Program LINUS

SIRI PRA-LINUS

Siri Pra-Linus ini merupakan buku yang mengikut pendekatan yang digariskan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia iaitu pendekatan belajar membaca dan menulis secara bersepadu dan menyeluruh.

Buku ini sangat sesuai digunakan oleh murid-murid Tahun Satu yang bakal menghadapi Ujian Saringan LINUS mahupun murid-murid yang bakal menjejaki kaki ke Tahun Satu sebagai persediaan untuk mereka menguasai literasi dan numerasi sebelum mengikuti pendidikan tersebut secara formal di sekolah.

---------------------------------------------------

Literasi Menulis



Numerasi Bertulis

# E-Book Preview: http://www.leebook.com.my/e-book/e-book/Workbook/PLBMMM/Default.html

---------------------------------------------------------------------
LEMBARAN PROGRAM LINUS
* Meningkatkan kemahiran membaca, menulis dan mengira dalam kalangan murid-murid Tahun 1.

* Memberikan pendedahan kepada murid-murid tentang bentuk soalan yang terdapat dalam Instrumen Literasi Menulis dan Numerasi Bertulis Tahun 1.

Lembaran Literasi Menulis Bahasa Malaysia Tahun 1


Lembaran Numerasi Bertulis Matematik Tahun 1


15 comments:

  1. sy nk order secara online set buku linus ni.. boleh contact sy melalui email : black_sweetgal@yahoo.com / sms sy 019-2525589

    ReplyDelete
  2. Sy berminat dgn buku linus untuk bahasa inggeris. Dah ada d pasaran ke blelum?

    ReplyDelete
  3. hi dari mana saya boleh beli buka linus for all 3 subject for tahun 1 pls contact me 0173599114

    ReplyDelete
  4. Can we get these books from popular bookstore? Thanks

    ReplyDelete
  5. Can we get these books from popular bookstore? Thanks

    ReplyDelete
  6. Kat mana ade jual buku linus ni. .. baru blk dr popular bookstore tp tak de buku2 linus ni. .. mcm mne nak order?

    ReplyDelete
  7. Can we order online? or can find in polular bookstore? If online possible, please email me at winnieng_79@yahoo.com. Thanks.

    ReplyDelete
  8. Sy juga berminat untuk mendapatkan buku Ni. Sila email sy syamsulsyabil@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Sy juga berminat untuk mendapatkan buku Ni. Sila email sy syamsulsyabil@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Sy berminat nk beli buku ini..email saya aad.jura@gmail

    ReplyDelete
  11. Sy berminat nk beli buku ini..email saya aad.jura@gmail

    ReplyDelete
  12. Sy akan hantar anak sy ke SJKC pada jan 2016...blh x bagi tahu mana sy boleh dptkan buku2 linus untuk SJKC satu set di johor bahru?

    ReplyDelete
  13. Sy akan hantar anak sy ke SJKC pada jan 2016...blh x bagi tahu mana sy boleh dptkan buku2 linus untuk SJKC satu set di johor bahru?

    ReplyDelete
  14. Sy berminat nak order buku linus ni...bahasa malaysia,english,math dan science...email lurvelynurul89@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Sy berminat nak order buku linus ni...bahasa malaysia,english,math dan science...email mummyika@gmail.com

    ReplyDelete